eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Horváth Ágnes lesz az egészségügyi miniszter?

Az SZDSZ elnöke sok lehetséges egészségügyi miniszterrel tárgyal, de döntés egyelőre még nincs az új tárcavezetőről. Az InfoRádió úgy tudja: a jelenlegi államtitkár, Horváth Ágnes lehet a miniszter, az ő legesélyesebb utóda pedig Ungár Klára.

Az InfoRádió értesülései szerint jövő hét elején nevezik majd meg az Egészségügyi Minisztérium új vezetőit. Úgy tudjuk, továbbra is nagy esélye van annak, hogy Horváth Ágnes lesz az új miniszter, mostani államtitkári posztján pedig Ungár Klára váltja.

Az SZDSZ elnöke pártja székházának udvarán tartott tájékoztatóján azt mondta: egyelőre még nincs döntés az új miniszter személyéről. Kóka János közölte: idejében megteszi javaslatát az ügyvivői testületnek, amelynek döntése a miniszterelnök elé kerül.

"Nagyon sok lehetséges jelölttel tárgyalok. Szeretném kiválasztani azt az egészségügyi miniszterjelöltet, aki elkötelezett a több biztosítós modell megvalósítása mellett" - jelentette ki a pártelnök.

Kóka János rámutatott: az új rendszer eredményeként megszűnhet a hálapénz, a korrupció, valamint az egészségügyi dolgozók is tisztességes fizetést kaphatnak.

Nincs szó a koalíció felmondásáról

Az SZDSZ elnöke úgy vélte, a következő négy hónapban tudnának erről tárgyalni. Ha az ezzel összefüggő kidolgozott javaslat szeptemberben a parlament elé kerül, akkor 2008. január elsejétől vezethetik be az új rendszert.

A kormánypárti politikus hozzátette: tudják, hogy ez ügyben szükség van a koalíciós partner támogatására, ezért folyamatosan egyeztetnek az MSZP-vel és mindig eggyel több érvet mondanak a több biztosítós rendszer érdekében.

Kérdésre válaszolva, Kóka János hagsúlyozata, soha nem arról beszélt, hogy miként tudnak kilépni a koalícióból, hanem hogy hogy tudják véghez vinni a reformjukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×