eur:
395.67
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Die Presse újságírója elismerte, hogy hibázott

Helyreigazítást kért a Die Presse című laptól a Pénzügyminisztérium, mert a tárca szerint Veres János miniszter a megjelentekkel ellentétben nem a gáz-, áram- és gyógyszerárak jövőbeni emeléséről, hanem az elmúlt egy évben végrehajtott reformokról beszélt.

Helyreigazítást kért a Die Presse című osztrák laptól a Pénzügyminisztérium. Csütörtök délután Bognár Péter, a lap interjút készítő tudósítója az InfoRádiónak elismerte, hogy ő hibázott.

A tárca azt közölte, hogy Veres János miniszter - a megjelentekkel ellentétben - nem a gáz-, az áram- és a gyógyszerak illetve a tömegközlekedési tarifák emelésének tervéről beszélt az újság tudósítójának, hanem az elmúlt egy évben végrehajtott reformokról.

A minisztérium szerint Veres János azt mondta: már átalakították az ártámogatások rendszerét, ami jelentős - mintegy 700 milliárd forintos - megtakarítást jelentett.

A Die Pressének a tárca vezetője arról is beszélt, hogy belátható időn belül nem lehet radikális adócsökkentéssel számolni Magyarországon.
Veres János úgy vélte: már az ellenzék is belátta, hogy ez lehetetlen. A pénzügyminiszter az unióban legmagasabbnak számító, 10 százalék körüli magyar államháztartási deficitet azzal magyarázta, hogy 2000 óta a reálbérek és a nyugdíjak a GDP-növekedést meghaladó ütemben emelkedtek.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×