eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újabb kínos pillanatok a Nemzeti Múzeum számára

Nem az ötvenezredik látogatót köszöntötte ötvenezredikként a Magyar Nemzeti Múzeum a közelmúltban - ismerte el az intézmény főigazgató-helyettese. A jubileumi látogató egy babakocsis kismama volt, aki az akkor érvényes szabályok szerint be sem mehetett volna az intézménybe.

A Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese az InfoRádiónak elismerte, hogy ő választotta ki, hogy ki legyen a Múzeumkörút - 150 év festészete című kiállítás ötvenezredik látogatója, akit március közepén virágcsokorral, belépőjegyekkel, albumokkal és DVD-vel köszöntött az intézmény vezetése és a kulturális tárca szakállamtitkára.

Nehéz számolni

A hölgy egy babakocsis kismama volt. Szikossy Ferenc azt mondta: nehéz számolni, hogy ki, hányadik.

A főigazgató-helyettes ugyanakkor korábban határozottan cáfolta, hogy direkt választottak volna egy babakocsis hölgyet, akkor azt mondta: véletlen volt, hogy éppen ő érkezett ötvenezredikként.

Csaknem egy hét elteltével azonban már másként nyilatkozott az esetről. Most pontosan emlékezett arra, hogy a hölgy a 49.997. volt.

Az ügy azért vert fel nagy port, mert március 22. előtt nem mehettek be a múzeumba sem a babakocsis kismamák, sem a kerekes székesek.

Bár az állítólagos ötvenezredik látogatóval kivételeztek, az InfoRádió több hallgatója jelezte, hogy őket visszafordították a bejáratnál, azt, hogy miért, a múzeum dolgozói nem tudták megindokolni, csak annyit mondtak, hogy ez a főigazgatói utasítás.

Probléma a lifttel

Az InfoRádió utánajárt az esetnek, és kiderült: puszta technikai hiba miatt volt a kényszerű diszkrimináció, elromlott ugyanis az a lift, amellyel az érintettek könnyen a kiállítótérbe juthattak volna. Egy - a neve elhallgatását kérő - hallgatónk viszont azt mondta, ez nem igaz.

Neki azt mondták, hogy a kerekes székesek nyugodtan bemehetnek az intézménybe, a babakocsisok azonban nem.

A panaszkönyvbe írt reklamációjára azt a választ kapta, hogy a főigazgatói rendelkezésnek biztonsági okai voltak, de igyekeznek azon változtatni. A lifttel kapcsolatos problémáról a kismama nem is hallott.

A múzeum főigazgató-helyettese erre azt mondta, hogy a kerekes székesek sem mehettek be a másfél hónapos átmeneti időszakban. Szikossy Ferenc hozzátette, március 22. óta mindenki bemehet a múzeumba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×