eur:
391.07
usd:
367
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Így fúrják a metróalagutat - képgaléria

Ünnepélyes keretek között, rezesbanda-kísérettel indították útnak a 4-es metró egyik fúrópajzsát az Etele téri munkagödörben. A berendezést három héttel később követi a másik fúrópajzs. A főpolgármester a két évig tartó alagútfúrás idejére port, zajt, és dugókat ígért.

A városvezetők, a beruházó és a kivitelező cégek vezetői közösen indították el a 4-es metró fúrópajzsát a 4-es metró tervezett Etele téri végállomásának helyén.

A két fúrópajzs közül a második három hét múlva követi az elsőt. A berendezések, ha minden jól megy, két év múlva érnek a Keleti pályaudvarhoz.

Demszky Gábor főpolgármester szerint addig azonban sok kényelmetlenséggel kell számolni.

"Én nem ígérhetek önöknek mást, mint problémákat, port, zajt, közlekedési dugókat, mert egy metróépítés ezzel jár" - fogalmazott a főpolgármester.

Demszky Gábor hozzátette: a fővárosiak a 4-es metróval sokat nyernek, évi több tízmillió óra utazási időt takaríthatnak meg.

Szent Borbála védelme alatt

A pajzsindító aknában Forgács Alajos, Gellért téri plébános az indítás előtt felszentelte Szent Borbála szobrát.

Az atya elmondta: azért Szent Borbála szobrát helyezték el, mert ő a villám, a sújtlégrobbanás és a hasonló veszélyek által fenyegetett emberek védőszentje.

"A legenda szerint, amikor Borbála apja megtudta, hogy lánya keresztény lett, felháborodásában saját kezűleg vágta le egy bárddal lánya fejét. Azonban utolérte az isteni büntetés, mert hazafelé menet agyonsújtotta a villám" - tette hozzá.

Forgács Alajos egyúttal áldását adta a beruházás dolgozóira is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×