eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Feljelentés az április 1-jei tréfa miatt

Érthetetlennek nevezte a Somogyi Hírlap főszerkesztője, hogy többen komolyan vették a lap április 1-jei tréfáját. Kőröshegy önkormányzata ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a vasárnap megjelent álhír miatt.

Árpási Zoltán, a Somogyi Hírlap főszerkesztője érthetetlennek nevezte, hogy többen komolyan vették a tréfájukat.

Április elsején a lap azt írta: a most épülő kőröshegyi viadukt megdőlt, és az a veszély fenyeget, hogy a völgyhidat fel kell robbantani, aminek következtében megsemmisülhet a Balaton-parti település.

A főszerkesztő úgy fogalmazott: aki elvégezte az általános iskolát, rájöhetett, hogy a cikk nem igaz.

"Ebben a nem túl hosszú cikkben 6-7 olyan elem van, ami abszolút hiteltelenné teszi a leírtakat. A 18 százalékos dőlést, amit a cikkben írtunk, a kollégánk (a képszerkesztő - a szerk.) nem is tudta megoldani, mert akkor az autópálya alól kiesett volna az oszlop. Egyébként ugyanide sorolom azt, hogy nyolc harckocsival és többszáz méteres sodronykötéllel helyrebillenthető egy ilyen monstrum" - hangsúlyozta a Somogyi Hírlap főszerkesztője.

Árpási Zoltán hozzátette: 22 éve jelentet meg a lap április 1-jén tréfás cikkeket, és ezután sem kívánnak felhagyni ezzel.

Nem várható el

Kőröshegy önkormányzata azonban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az álhír miatt.

Marczali Tamás, a település polgármestere az InfoRádiónak elmondta: Kőröshegyen és a szomszédos településeken is többen bedőltek a napilap cikkének.

"Nemcsak Kőröshegy község területén élő emberek voltak, akik úgymond ennek a poénnak bedőltek, környező önkormányzatok területéről nagyon sokan telefonáltak, települési vezetők is, és kétségbeesve kérdezték többek közt tőlem is, hogy ez most tényleg kacsa, vagy valós" - idézte fel Kőröshegy polgármestere.

Marczali Tamás szerint nem várható el a település jórészt idős korú lakosságától, hogy felfedezzék a tréfát egy katasztrófával fenyegető cikkben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×