eur:
392.39
usd:
365.61
bux:
66761.63
2024. április 26. péntek Ervin

Stumpf: tűzoltás közben még több probléma keletkezhet

A rövid távú gondolkodás uralkodott el Magyarországon, hiányoznak a tartalmas vitákat lehetővé tevő szellemi hidak, ezért olyan vitákat kell generálni, amelyek nem zárulnak le egy-egy választás után - jelentette ki a Századvég Alapítvány elnöke a Nemzeti Érdek című folyóirat első számának megjelenése alkalmából.

Stumpf István az InfoRádióban azt mondta: a rendszerváltozás után kumulálódtak a veszteseket vesztesekké, a győzteseket győztesekké tevő folyamatok, súlyos feszültségek vannak az országban, és eluralkodott a rövid távú gondolkodás.

Ez a politikát is eluralja, pedig ki kellene szabadítani a közbeszédet és döntéshozatalt ebből a csapdából.

A törvény előírja ugyan, hogy rendszeresen elemezzék a rendeletek, törvények hatásait, de nincsenek ilyen hatástanulmányok - jegyezte meg a politikai elemző.

Stumpf István kiemelte: a Nemzeti Érdek folyóirat egyfajta fórumot szeretne teremteni azok számára, akik hosszú távú, stratégiai kérdéseket akarnak felvetni és megvitatni.

Szűk mozgástér


Olyan vitákat szeretnénk, amelyek nem az egyik vagy a másik politikai érdekét szolgálják, és nem záródnak le egy-egy választási kampány végén. Olyan fórumot szeretnénk, ahol összemérhetik például a közigazgatási vagy a nyugdíjreformmal kapcsolatos különböző megközelítési módokat - hangsúlyozta az Orbán-kormány kancelláriaminisztere.

A jelenlegi folyamatokról a szakember úgy vélte: előfordulhat, hogy a tűzoltás közben a válságkezelő gépezet több problémát keletkeztet, mint amennyit megold.

A globalizáció világában szűk a mozgástér Magyarország számára. A politika minőségét az jelzi, hogy képes-e kitölteni ezt a mozgásteret, mozgósítani az országban rendelkezésre álló szellemi kapacitást - tette hozzá Stumpf István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×