eur:
392.95
usd:
363.08
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

A rendőrség nyomoz a különös merényletkísérlet ügyében

Továbbra sem nyilatkozik a rendőrség arról a merénykísérletről, amit az Országos Mentőszolgálat volt vezetője ellen akartak elkövetni. Az ügynek két gyanúsítottja van.

A mentőszolgálatok közötti üzleti harc állhat a hátterében annak a merényletkísérletnek, melyet az Országos Mentőszolgálat korábbi igazgatója, Takács Zoltán ellen terveztek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Garamvölgyi László korábban csak annyit mondott az üggyel kapcsolatban, hogy bűncselekmény előkészítése miatt nyomoznak.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben, és a hét elején két embert hallgatott ki gyanúsítottként. A férfiak két különböző mentőszolgálatnál dolgoznak, és néhány hónappal korábban még csak mint tanúkat hallgatta meg őket a rendőrség.

A Samaritanásuk is érintettek?

Az Európa Mentőszolgálat és a Samaritanus Mentőszolgálat többségi tulajdonosa ugyanakkor cáfolta, hogy az alternatív mentőszolgálatoknál dolgozók vagy azokhoz köthető személyek merénylet előkészítésében vettek volna részt.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, így azt sem lehet tudni, hogy lesz-e további gyanúsítottja az emberölés előkészülete miatt indított eljárásnak.

Nem kívánt nyilatkozni Takács Zoltán sem.

A bérgyilkos már börtönben van

Sajtóinformációk szerint a gyilkosságot még 2004-ben tervezték végrehajtani, amikor Takács Zoltán a Főnix betegszállító vezetője volt. A bérgyilkos az a férfi lett volna, aki a 2005 márciusi diósdi kettős gyilkosság gyanúsítottjaként már börtönben van.

Takács Zoltán 2004 márciusában került az Országos Mentőszolgálat élére, a posztra Kökény Mihály akkori egészségügyi miniszter kérte fel. A volt főigazgató két év után mondott le posztjáról.

Furcsa távozás

Lépését azzal indokolta, hogy nem ért egyet azokkal az egészségügyi reformokkal, amelyek a mentőszolgálatot érintik. A rövid indoklás azért is furcsa volt, mert korábban Takács Zoltán dolgozta ki a reformterveket.

Lapinformációk szerint hirtelen távozásának hátterében a mentőszolgálatok közötti üzleti harc állt. Takács Zoltán vezetése alatt ugyanis átalakították a mentőszolgálatok támogatását. A mentés egységesen az Országos Mentőszolgálathoz került.

Az alternatív szolgálatok a jövőben betegszállítással foglalkozhatnak, ami az egészségügy azon kevés ágazatai közé tartozik, ami nyereségesen működtethető, így egyáltalán nem mindegy, hogy ebben az üzletben melyik cég lehet jelen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Argentína ellen javíthatnak Lékai Mátéék - élőben

Argentína ellen javíthatnak Lékai Mátéék - élőben

A magyar férfi kézilabda-válogatott második csoportmérkőzése következik a párizsi olimpián. Kövesse velünk az eseményeket!

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×