eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hétszer figyelmeztettek az augusztus 20-ai viharra

Hétszer küldött figyelmeztetést a közelgő viharról Csonka Tamás ügyeletes meteorológus az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak augusztus 20-án. Ezek szerint szó sincs arról, hogy csak egy darab e-mailt kapott volna a katasztrófavédelem - olvasható a Magyar Nemzetben.

Elloptak 150 forgatási kazettát, két lapmonitort és egy fényképezőgépet a fóti filmgyári telep vágószobájából, ahol az angol BBC televízió új produkcióját, a 13 részes Robin Hoodot készítették - közli a Népszabadság az Index híre alapján. Csak találgatni lehet, vajon zsarolás vagy egyéb szándék húzódhat meg a hazai forgatások történetében példátlan akció mögött.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben. Rendőrségi források szerint erőszakos behatolásra utaló nyomokat nem találtak a filmtelepen. Szinte biztos, hogy a tetteseknek voltak belső kapcsolataik. Nem kizárt, hogy az ügy szálai túlmutatnak az országhatáron.

Hétszer küldött figyelmeztetést a közelgő viharról Csonka Tamás ügyeletes meteorológus az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak augusztus 20-án - olvasható a Magyar Nemzetben. A szakember a greenfo.hu internetes portálon közzétett beszámolójában azt írja, hogy fél hét után 10 perccel, tehát közel két és fél órával a tűzijáték előtt tájékoztatót küldött az OKF-nek, amelyben már országos képet adott a viharról. Tehát szó sincs arról, hogy egy darab e-mailt kapott volna az OKF, hiszen a 19 óra 39 perckor küldött piros jelzésű riasztás már az utolsó mozzanat "egy megerősítés" volt - szögezte le a meteorológus.

A Napi Gazdaság arról számol be, hogy komoly aggályokkal várják az Európai Unió számos országában a szeptember végén esedékes brüsszeli döntést Románia és Bulgária csatlakozásának időpontjáról. Szófiai adatok szerint csaknem 200 ezer bolgár várja ugrásra készen a lehetőséget, hogy a csatlakozás utáni első két-három évben külföldön próbáljon szerencsét. Néhány más jel mellett ez is azt valószínűsíti, hogy a két balkáni országgal szemben még azok is élnek a korlátozás jogával, amelyek két éve rögtön nyitottak. A magyar kormány csak az év végén dönt, hogyan szabályozza majd 2007. január elsejétől Románia és Bulgária munkavállalóinak beáramlását.

A Világgazdaságból megtudhatják, hogy az Európai Bizottság most kiadott iránymutatása szerint a kozmetikumok gyártóinak - illetve importőreinek - megfelelő információkatt kell közzétenniük a készítmények összetételéről, azok várható hatásairól, hogy a fogyasztó ezek ismeretében dönthessen az esetleges kockázatok vállalásáról. A szóban forgó adatok közzététele elsőbbséget élvez a gyártmányok összetételéhez fűződő szellemi tulajdonjogok védelmével szemben. Az iránymutatás szerint a készítmény csomagolásán fel kell tüntetni azt a telefonszámot vagy címet, amelyen a fogyasztó kérdéseket tehet fel, valamint meg kell jelölni, hogy a vevő mely honlapon teheti közzé észrevételeit.

Az Üllői út mellet fekvő dél-pesti, illetve pestszentlőrinci lakótelepek, lakóövezetek ingatlanpiaci folyamatairól számol be a portfolió.hu internetes oldal. Az írásból kiderül: egy 35 négyzetméteres lakás ára a tizennyolcadik kerületben 6,5 millió forint, a tizedik kerületben pedig 8-8,5 millió forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×