eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Milliárdos kártérítési összeg az ügyészek hibái miatt

Az Állami Számvevőszék szerint gátolhatja az ügyészség folyamatos működését a szervezet kártérítési kötelezettségének nagysága.

A 2003 és 2006 közötti tevékenységről szóló jelentés emlékeztet arra: körülbelül egymilliárd forintot kell ebben az évben kifizetnie az ügyészségnek.

A számvevőszék az ügyészi hibákból fakadó kártérítési követelések megelőzése érdekében azt ajánlotta az ügyészség vezetőinek, hogy erősítsék a szervezet ellenőrző rendszerét.

Az ellenőrök megállapították azt is, hogy az ügyészség 2002-ben megkezdett szervezeti reformja megfelelt a törvényi feladatok növekedéséből, valamint az európai uniós előírásokból adódó követelményeknek.

Döntés még nem született

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az InfoRádióban azt mondta: az összesen csaknem egymilliárd forint kifizetéséről szóló perekről még elsőfokú ítélet sem született.

Hozzátette: az elmúlt években pedig a kárigényekhez képest csekély volt a valóban kifizetett kártérítések összege.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×