eur:
394.4
usd:
371.63
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Vállalkozásba adnák az Időkereket - képgaléria!

Magyarország uniós csatlakozásának szimbóluma, az Időkerék jelenleg magára hagyottan áll a Városligetben, fenntartása havi egymillió forintot visz el. Így nem csoda, ha vállalkozásba adná a Kincstári Vagyoni Igazgatóság, amely hamarosan ki is írja a vagyonkezelői jogokra a pályázatot. Kérdés: kinek kell majd?

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság még az ősszel pályázatot ír ki az Időkerékre.

Császy Zsolt, a szervezet tanácsosa az InfoRádiónak elmondta, hogy nagy bevételre nem számítanak, nekik már az is elég, ha nem kell fizetni a fenntartási költségeket, amelyek havonta egymillió forintot tesznek ki.

Az Időkereket Magyarország európai uniós csatlakozásának szimbólumának szánták.

Eredetileg komótosan végiggurult volna évente a Felvonulási téren, ám az ötletet költség- és helytakarékossági okokból elvetették.

Most minden év végén kézi erővel fordítják át, hogy a benne levő hatalmas homokórát újraindítsák.

Az Időkerékkel az elmúlt években számtalan műszaki probléma volt, túlnyomásos részéből jelenleg is szivárog a gáz.

Az InfoRádió helyszíni "szemléje" során kiderült, hogy a szerkezetet, amely nem messze van a most épülő '56-os emlékműtől, igen sok turista nézegeti, fotózza.

Legtöbben azonban csak tippelgetik, hogy mi lehet ez az irdatlan kerék, ugyanis még egy tájékoztató tábla sincs jól látható módon kihelyezve a környékre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×