eur:
388.84
usd:
362
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Dávid Ibolya: "itt felelős munkát már nem lehet végezni"

Az MDF elnöke szerint a kormányfő nem akar valódi és felelős egyeztetést folytatni a konvergenciaprogramról. Dávid Ibolya az InfoRádió Aréna című műsorában azzal indokolta a kijelentését, hogy Gyurcsány Ferenc csak egy héttel a brüsszeli határidő előtt tette közzé a program szakértői tervezetét.

Dávid Ibolya elmondta: a miniszterelnök a parlamenti pártok vezetőit csak három nappal a beadás előtt hívta egyeztetésre. Az MDF ezért rendkívüli elnökségi ülésén arról fog dönteni, hogy ilyen körülmények között érdemes-e részt venni az egyeztetésen.

"Itt felelős munkát már nem lehet végezni, ez már csak a kapkodás színtere lehet" - jelentette ki Dávid Ibolya.

Hozzátette: már nem az a kérdés, lesz-e 2010-ben euró Magyarországon, hanem az, hogy lesz-e az országnak konvergenciaprogramja 2010-ben.

Gesztus értékű felelősségvállalás

A pártelnök elmondta azt is: szükséges, hogy az augusztus 20-ai tűzijáték alatt kitört vihar következményeinek legyen politikai felelőse. De - mint mondta - különbséget kell tenni a közvetlen és a közvetett felelősség között.

Közvetett felelőssége van annak az állami szervnek - ebben az esetben a Miniszterelnöki Hivatalnak - amely megszervez egy olyan rendezvényt, amelyre 1 millió embert várnak, de nem készít tervet arra, hogy a rendezvény helyszíneit vészhelyzetben hogyan lehet minél hamarabb kiüríteni.

Dávid Ibolya felhívta a figyelmet arra, hogy a tűzijáték alatt volt hangosítás, amelyen keresztül koordinálni lehetett volna az embereket.

Hozzátette: a közvetett felelősségvállalás lehet gesztus értékű. Példaként olyan eseteket említett, amikor egy vasúti vagy egy légi katasztrófa esetén lemondott az érintett miniszter, mivel a baleset megfelelő szabályozással elkerülhető lett volna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

"A fiatalokat nem lehet egy eszközzel „megszerelni”, hogy ugyanúgy viselkedjenek, meg akarjanak halni a munkában, mint mi. Erre nincs eszköz, hanem csak szemüveg" - mondja Steigervald Krisztián generációkutató. Globális kultúraváltás történt: megváltozott a munkához való hozzáállás, és különösen a munkára való nevelés szokásai. A generációk közötti különbségek begyűrűznek a munkahelyekre, ráadásul a generáció-menedzsment egyszerre két nehéz feladattal néz szembe: a 30 év alattiak és az 55 év felettiek integrálásával. Az IT-szektorban, a technológiai váltásban is megfigyelhető, hogy a különböző érettségi szintű technológiák ugyanúgy, ahogy a társadalmi generációk, a mai napig egymással párhuzamosan élnek - teszi hozzá Mádi Gábor, a Shiwaforce CIO-ja. A témával június 11-ei Financial IT konferenciánkon is foglalkozunk. Részletek és regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×