INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A kormánypártok gyengülnek, Orbán Viktor erősödik

Infostart / InfoRádió
Tovább gyengült a kormánypártok támogatottsága; a csalódottak most már egyértelműen a Fideszhez pártolnak - olvasható a Medián legújabb felmérésében. A hvg.hu által közölt, augusztus 4-e és 8-a között készült, 1200 fős reprezentatív felmérés szerint a közvélemény-kutató utoljára az MSZP által elveszített európai uniós választások után mért ekkora különbséget a két párt között.

A szavazókorú népesség 40 százaléka most a Fideszre, 26 százaléka az MSZP-re szavazna, a választani tudó biztos szavazók körében pedig még nagyobb a különbség: a Fidesz támogatottsága 56, a szocialistáké 35 százalék, az SZDSZ és az MDF egyaránt 3 százalékon áll.

A felmérés szerint augusztusban nem folytatódott a gazdasági közhangulat drámai mértékű romlása, de a korábbi 70 helyett most a válaszadók 72 százaléka mondta, hogy szerinte rossz irányba mennek a dolgok az országban.

Tovább csökkent a kormánypárti politikusok népszerűsége, a Fidesz elnöke viszont újabb híveket szerzett; Orbán Viktor most Dávid Ibolya, az MDF elnöke, valamint Sólyom László államfő és Szili Katalin házelnök után a negyedik legnépszerűbb politikus.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk