eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

"Demszky-pótló járat" a rendszer megbuktatásáért

Demszky-pótló járatot indított a Budapest Társaság. Lányi András, a szervezet vezetője elmondta, hogy Budapest az elmúlt években lerongyolódott, és ezért nemcsak Demszky Gábort, hanem a pártokat és a teljes vezetést is le kell váltani.

Az ötletet az önkormányzati választások adták és utalni kívánnak vele a városban uralkodó "káoszra" - fejtegette az Infórádiónak az Élőlánc közéleti mozgalom által létrehozott társaság képviselője.

A kedden megindult "járat" megállóiban a fenntartható várospolitika kiemelkedő személyiségei tartanak rögtönzött fórumot a Budapestet érintő legégetőbb várospolitikai kérdésekről - olvasható az elolanc.hu oldalon.

Rendszert akarnak váltani

A Budapest Társaság az önkormányzati választáson induló független jelöltek támogatását akarja növelni kampányával. Lányi András elmondta, hogy csak képviselőket és nem polgármestereket akarnak bejuttatni a testületekbe, így főpolgármester-jelöltjük sincs.

A Demszky-pótló járattal nem Demszky Gábor megbuktatását akarják elérni, mivel egyik főpolgármester jelöltet sem támogatják. Ehelyett az a céljuk, hogy magát a rendszert buktassák meg.

A rendszer alatt Lányi András a valamennyi pártra jellemző homályos üzleteket, kisszerű és felelőtlen politizálást érti.

"Budapest lemaradt más fővárosokhoz képest"

Amíg a szomszédos fővárosok megújultak, addig Budapest lerongyolódott - fejtegette Lányi András, aki szerint ez azért következhetett be, mert elmaradtak a város beépítését, a történelmi városkép és a zölterületek megőrzését és légminőség védelmét célzó intézkedések.

"Budapest tönkremenéséért" a gépkocsi áradat nagymértékben felelős, ez "fojtogatja a várost", rontja a levegőt és menekülésre készteti a lakosokat. Lányi András azzal vádolta meg a város vezetőit, hogy nem fejlesztették megfelelő mértékben a tömegközlekedést, és így nem léptek fel megfelelően azért, hogy egyre többen hagyják otthon autójukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×