eur:
395.31
usd:
371.12
bux:
65071.77
2024. április 19. péntek Emma

Tűzijáték - azonnali vizsgálatot rendelt el a kormány

Azonnali vizsgálatot rendelt el Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a vasárnap esti vihar ügyében - mondta a kormányszóvivő.

Danks Emese közölte: a vizsgálat feladata tisztázni, hogy az időjárásra vonatkozóan milyen előrejelzések álltak rendelkezésre, és volt-e lehetőség arra, hogy az eredeti forgatókönyvtől eltérjenek.

Hozzátette: a vizsgálatot Szilvásy György kancelláriaminiszter vezeti.

A kormányszóvivő azt követően nyilatkozott, hogy a miniszterelnök reggel tájékoztatást kapott a kormányzati szervektől a viharban megsérültek állapotáról, a károkról és az illetékes hatóságok intézkedéseiről.

Danks Emese elmondta: a kancelláriaminiszter már egyeztetett Demszky Gábor főpolgármesterrel, a budapesti védelmi bizottság vezetőjével "az erőfeszítések összehangolásáról".

Mint mondta, a főpolgármester segítséget kért az utakon lévő hordalékok eltakarításához.

Közölte: a kért segítséget a közlekedés mielőbbi visszaállítása érdekében a kancelláriamianiszter, illetve az illetékes szervek, a katasztrófavédelem és a tűzoltóság megadta.

A kormányfő részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Danks Emese bejelentette, hogy a vizsgálatról bővebb adatokat délután, a kormányszóvivői tájékoztatón adnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×