eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma

Mától nem járnak a villamosok a Fehérvári úton

Újabb közlekedési nehézségekkel kell szembenézniük a budapestieknek. Augusztus 21-től a Fehérvári út nagy részén nem közlekednek a villamosok, mert a BKV a 4-es metró Móricz Zsigmond körtéri állomását építi.

Bősze Sándor, a BKV főosztályvezetője az InfoRádióban elmondta, hogy a villamosokat buszokkal pótolják mintegy tíz hónapon keresztül.
A Fehérvári úti villamosok nem érik el a Módicz Zsigmond körteret. Augusztus 21-től egy hétig csak a Csurgói útig közlekednek, ezt követően pedig a Kanizsai útnál alakítják ki az ideiglenes végállomását mintegy 10 hónapra. Ez mintegy 400 méterre van a 4-es villamos budai végállomásától.

Az építkezés alatt két pótlóbuszt állít forgalomba a közlekedési vállalat, mindkettő a Fehérvári úti villamospályán fog haladni, és a megállókat sem helyezik át. Az egyik a Bartók Béla út - Kosztolányi Dezső tér - Móricz Zsigmond körtér vonalon halad majd, a másik pedig a Fehérvári úton, a 4-es villamos végállomásáig közlekedik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×