eur:
393.88
usd:
369.07
bux:
65865.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

"Húsz másodpercenként jött a mentő"

Két sérültet kezelnek az intenzív osztályon a Péterffy Sándor utcai kórházban, a tűzijáték után beérkezett betegek közül senki nem vesztette életét - közölte a kórház főigazgató főorvosa az InfoRádióban.

Budaházi Emil elmondta, hogy 136 embert szállítottak be az intézménybe.

"Húsz másodpercenként érkezett a mentő este 9 és negyed 10 után" - jelentette ki a főorvos.

Ötvenhárom embert kellett járóbetegként komolyabb sérülésekkel ellátni, az orvosok 29 kisműtét és hét komolyabb beavatkozást végeztek, köztük öt életmentőt - közölte.

Budaházi Emil elmondta, hogy a társklinikákat is be kellett vonni a munkába. Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe 55 sérültet vittek.

Még tart a takarítás

A főutak és a tömegközlekedési útvonalak takarításába a fővárosi tűzoltók is besegítenek. A legtöbb helyen kidőlt fák vagy leszakadt tetők akadályozzák a forgalmat.

Molnár Péter szóvivő az InfoRádióban azt mondta: még mindig érkeznek a károkról szóló bejelentések, még csaknem 300-nak kell eleget tenniük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×