eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk

A meteorológusok már délelőtt jelezték a közeledő vihart

"Budapesten és környékén napos idő van, többnyire mérsékelt a légmozgás, a hőmérséklet 25-26 fok körül alakul. Változás előtt áll időjárásunk, északnyugat felől markáns hidegfront közeledik, amely a fővárost és környékét az esti órákban éri el" - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az InfoRádióban vasárnap délelőtt 10 órakor.

Az előrejelzés így folytatódott: "estefelé záporok, zivatarok alakulnak ki, a nyugati, délnyugati szék megélénkül, majd este északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, a legerősebb széllökések elérhetik az óránkénti 70-80 kilométert".

A vihar néhány perccel este kilenc óra, a tűzijáték megkezdése után tört ki. A fővárosra óránkénti 80-100 kilométeres széllökések zúdultak; a tűzijáték megtekintésére összegyűlt emberek között pánik tört ki.

A Nexus Reklámügynökség Kft. által szervezett tűzijátékot ennek ellenére nem szakították félbe.

A tömeg kapualjakba, buszmegállókba és aluljárókba menekült, az utcát törmelék és bokáig érő víz árasztotta el.

A pánik miatt nagyon sok gyermek elsodródott szülei mellől, a rendőrök próbálnak segíteni felkutatásukban a kétségbeesett szülőknek.

Három ember életét vesztette, 250-en megsérültek, két eltűnt embert még keresnek, ők egy kishajóból estek a Dunába.

Demszky Gábor főpolgármester a fővárosi védelmi bizottság éjszakai ülése után az InfoRádiónak azt mondta: a tragédia nem következett volna be, ha a szervezők a meteorológiai szolgálat 20 óra körül kiadott jelentése után lemondták volna a tűzijátékot, ezért vizsgálatra van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×