eur:
394.03
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Perec és repülő - így ünnepelt Budapest

Az állami ünnepen a szép időben hatalmas tömegeket vonzott a Budai Várban a Mesterségek Ünnepe, és rengetegen látogattak a lezárt budai és pesti alsórakparton rendezett kirakodóvásárba is.

Fafaragást, gyékényszövést, szíjgyártást és kosárfonást is láthattak azok, akik kilátogatnak a Budai Várban megrendezett Mesterségek Ünnepére.

Az immáron 20. alkalommal megrendezett fesztiválon a tradicionális népi mesterségekkel lehetett megismerkedni. A bemutató mellett kirakodóvásáron kínálták portékáikat a mesteremberek.

Lenvászon inget 4500 forintért, bőröveket 3700 forintért lehetett vásárolni, azután, hogy valaki megvette a 800 forintos belépőt.

Délután légi parádéval folytatódott az augusztus 20-i ünnepségsorozat, fél háromkor 10 repülő, köztük két utasszállító is szórakoztatta azokat, akik kiségáltak a Duna-partra a fővárosban.

Délután öt órakor kezdődött a Szent István Bazilikában az ünnepi szentmise, ezután pedig a Szent Jobb körmenet. A tűzijáték este kilenc órától szórakoztatja az embereket a fővárosban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×