INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Combino-ügy: folytatódik az egymásra mutogatás

Infostart / InfoRádió
Egyelőre nincs meg a Combino botrány felelőse. Szálka Miklós, a BKV felügyelőbizottságának ellenzéki tagja szerint időhúzás folyik, és a felelőst, vagy felelősöket az önkormányzati választások előtt már nem is fogják megnevezni. Székely Gábor, a bizottság szabad demokrata elnöke szerint amíg néhány fontos kérdésre nem kapnak választ, addig nem állapítható meg: ki a felelős.

Szálka Miklós ellenzéki bizottsági tag kitart azon - korábban már többször hangoztatott - véleménye mellett, miszerint sem a szakértői vélemények, sem a felügyelő bizottság ülésein elhangzottak nem támasztják alá Aba Botond és a BKV felelősségét a nagykörúti felsővezeték-meghibásodások ügyében.

Az ellenzéki politikus a BKV felügyelő bizottságának ülése után az InfoRádiónak kijelentette: úgy véli, időhúzás folyik a testületben, és az önkormányzati választásokig nem akarják nyilvánosságra hozni az eredményt.

SZDSZ: nem kaptak választ

Székely Gábor, a felügyelő bizottság szabad demokrata elnöke ugyanakkor az InfoRádióban azt hangsúlyozta: egyelőre nem kaptak választ azokra a kérdésekre, amelyek a beruházás szervezésével, lebonyolításával és a munka átvételével kapcsolatban merültek fel, és amelyek ily módon választ adhatnak a BKV felelősségének kérdésére is.

Ezek nélkül a válaszok nélkül nem lehet véleményt mondani arról, ki a felelős az ügyben - derült ki Székely Gábor szavaiból.

A szabad demokrata politikus megjegyezte: Szálka Miklós ellenzéki bizottsági tagnak sincs annyi információja, hogy felmenthetné a BKV-t a felelősség alól. "Ez politikai kérdés, mert a városháza felé próbálják nyomni a felelősséget" - vélekedett Székely Gábor.

Kapcsolódó hang

Székely Gábor
 


Szálka Miklós
 


A címlapról ajánljuk