eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vita Magyarország meghódításáról

Siófok polgármestere szerint a balatoni régió rossz hírét kelti a Magyar Turizmus ZRt. új kampánya, amely a római, a török és a szovjet megszállók több évtizedes ittlétére hivatkozva csábítaná a Balatonhoz a külföldi turistákat. Időközben kiderült, a kampány a budapesti szállodák téli forgalmát hivatott növelni, a városvezető szerint azonban mégis hatással lehet a Balatonra.

"A római, a török és a szovjet megszállók is évtizedeken keresztül jól érezték magukat nálunk, jöjjön Ön is, és hódítsa meg Magyarországot" - ez a fő mondanivalója a Magyar Turizmus ZRt. legújabb külföldi kampányának, amely miatt tiltakozását fejezte ki a siófoki polgármester.

A városvezető szerint a tervezett reklámfilm a település által megcélzott vendégkör elriasztását szolgálja. A polgármestert az InfoRádió nem tudta elérni, a Magyar Turizmus ZRt. elnöke viszont elmondta, a reklámkampány nem a balatoni turizmussal kapcsolatos.

Niklai Ákos az InfoRádióban azt közölte: a hirdetés a budapesti 5, 4 és 3 csillagos szállodák forgalmát hivatott növelni.

Miről is van szó?

Siófok polgármestere a nyilatkozat után elismerte, hogy csak szerdán tudta meg, hogy miről is szól az a reklámkampány, amely miatt már kedden tiltakozott. Balázs Árpád az InfoRádiónak azt mondta, ha a hirdetések Budapestre vonatkoznak, az attól még hatással lehet a Balatonra is.

Szerinte az üzenet nem szerencsés, mert úgy mutatja be Magyarországot, mint amelyben bennszülöttek laknak, akiket meg kell hódítani.

A polgármester különösen aggályosnak tartja a budapesti szállodák által fizetett hirdetést, mert a Balatonon sok külföldi nem tartja tiszteletben a törvényeket, egy ilyen üzenet pedig tovább erősítheti a szándékaikat.

A Magyar Turizmus ZRt. elnöke ettől függetlenül szellemesnek tartja a kampányt.

Niklai Ákos azt mondta, a hirdetés csak külföldön jelenik meg, a hódítás szó pedig az angol nyelvben más töltetű, mint a magyarban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×