eur:
394.36
usd:
371.61
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Összevesztek a koalíciós pártok Pécsett

Úgy tűnik, összerúgták a port Pécsett a koalíciós pártok. A szocialisták és a szabad demokraták korábban megállapodtak az együttműködésről, ám új helyzetet terermtett, hogy Toller László sajnálatos balesete miatt az MSZP új polgármesterjelöltet indít. Ma már mindkét szervezet máshogy értékeli a korábbi megállapodást.

A szabad demokraták önálló polgármesterjelöltet indítanak a baranyai megyeszékhelyen. A párt pécsi elnöke az InfoRádióban azt mondta: miután Toller László indulása lehetetlenné vált, a koalíciós pártoknak újabb megállapodást kellett volna kötniük.

Az SZDSZ polgármesterjöltjeként induló Bretter Zoltán szerint semmilyen megállapodást nem rúgtak fel, csupán nem sikerült megállapodniuk a közös polgármesterjelölt személyéről.

A liberális párt helyi elnöke hozzátette: a 24 önkormányzati választókerülettel rendelkező megyeszékhelyen továbbra is támogatnak három szocialista képviselőjelöltet, cserébe ugyanilyen támogatást várnak el a szocialistáktól.

Az MSZP szerint azonban a megállapodás nem Toller László személyére, hanem a közös programokra vonatkozott. Sajnálják, hogy a szabad demokraták önállóan indítanak polgármesterjelöltet, ennek tükrében azonban a szocialisták minden egyéni választókerületben egyedül méretik meg magukat.

Juhász István, az MSZP pécsi elnöke az InfoRádióban azt mondta: pártja képes önállóan is megnyerni az október 1-jére kiírt helyhatósági választást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×