eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Aba Botondnak esze ágában sincs lemondani

"Eszem ágában sincs lemondani" - nyilatkozta az InfoRádiónak Aba Botond, a BKV vezérigazgatója annak kapcsán, hogy a távirati iroda szerint meg nem nevezett koalíciós képviselők a lemondását várják. Aba Botondot ki lehet most rúgni, de a politikai felelősséget nem lehet rákenni - hangsúlyozta az ügy kapcsán Tarlós István független, a Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt.

"Aba Botonddal most el lehet vitetni éppen a balhét, de a politikai felelősség nem kenhető rá" - hangsúlyozta Tarlós István.

A Fidesz listáját vezető független főpolgármester-jelölt szerint "a Combino villamosokra koncentrálva egyesek megpróbálnak kétségbeesetten úgy tenni, mintha itt egy egyedi hiba történt volna, ami mindenütt előfordul. De a BKV állapota évek óta egy skandallum."

A botrányos működés és a politikai felelősség

"Miért tervezi a főváros évek óta tudatosan veszteségesre a BKV-t, holott ez a hatályos jogszabállyal és az Állami Számvevőszék állásfoglalásával is szembe megy? Hogyan lehetséges, hogy üzemeltetési célokra a BKV-nak egyetlen fillért sem ad a főváros, mint fenntartó? A BKV-nál felborulnak a minibuszok, ráznak a trolik, sorozatosan kigyulladnak az autóbuszok, két hónap alatt tizenhétszer szakadt le a villamos felsővezetéke, teszteletlen prototípus villamosokat állítanak forgalomba" - sorolta Tarlós István.

"Azt kérdezem a főpolgármester úrtól, hogy szerinte ki viseli a politikai felelősséget azért, hogy a főváros cégénél az évek óta tartó skandallumsorozat mellett sem történik változás, sem a struktúrában, sem a vezetésben?" - mondta Tarlós István, aki nyílt levélben fordult a BKV "botrányos működésével" kapcsolatban Demszky Gáborhoz.

Tarlós: Atkári János szaktudására szüksége van a fővárosnak

Tarlós István az InfoRádióban beszélt arról is, hogy tárgyalt Atkári János volt szabad demokrata főpolgármester-helyettessel is, akit még tavaly zárt ki az SZDSZ-koalíció a főváros vezetését illető kritikái miatt.

"Sok vitám volt vele, amíg főpolgármester-helyettes volt, ezzel együtt abban, hogy jelen pillanatban a főváros még fizetőképesnek és működőképesnek tűnik, Atkári Jánosnak nagyon pozitív szerepe volt. Kiváló szakember, akinek szaktudására, a főváros vezetésének - bárki is lesz az - szüksége van" - vélekedett Tarlós István.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×