eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma

Kevesebb utcai rendezvényt akarnak a belvárosiak

Szigorítaná a csendháborításra vonatkozó szabályokat az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. Lenkovics Barnabás számos panaszt kapott a szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatban.

Az ombudsmant vidékről és a fővárosból egyaránt megkeresték a panaszokkal. Azt kifogásolták, hogy a hangos az utcai rendezvények, koncertek, fesztiválok, általában késő éjszakáig tartanak.

Az állampolgári jogok biztosa két évvel ezelőtt már vizsgálódott a szabadtéri rendezvények ügyében, idén nyáron azonban a megnövekedett panaszok miatt ismét aktuálisnak tartotta a problémát.

Úgy látta: a lakóházakkal sűrűn beépített belvárosok nem alkalmasak az erősítővel kihangosított rendezvények lebonyolítására. Mint mondta, a zajjal túlterhelt világunkban jogos a lakosság panasza. Szerinte ezeket a programokat a kevésbé beépített területeken kell megtartani.

Megoldás lehet az is, ha az önkorányzatok rendezvényeiket több helyszínen tartják, és nem egyetlen területet terhelnek egész nyáron.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×