eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kevesebb pollen van, mint tavaly

Budapesten 612 bejelentés érkezett a közérdekű parlagfű-vonalakra, és majdnem 1500 esetben indult hatósági eljárást - jelentette be az InfoRádióban az Országos Tisztifőorvosi Hivatal népegészségügyi főosztályvezetője.

Péterfia Éva hozzátette: a legtöbb parlagfüves terület nem önkormányzati vagy állami, hanem magántulajdonú. Országosan 8146 esetet jelentettek az emberek a telefonvonalon. Kényszerkaszáltatásra 14 esetben volt szükség.

Az idei időjárát kedvez a parlagfűnek. A növény vegetációs időszakában jok eső esett, most pedig meleg, száraz az idő, így könnyen szaporodik az allergén parlagfű.

A budapesti mérőállomások adatai szerint azonban a levegőben kevesebb pollen van mint tavaly, köszönhetően a növény írtásának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×