eur:
394.26
usd:
364.41
bux:
73439.06
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Minden út a pénztárcánkhoz vezet

Szerdán tárgyalja a kormány az egészségügy gondjaival és az azokra adott lehetséges válaszokkal foglalkozó úgynevezett zöld könyvet. A szaktárca elképzeléseit tartalmazó összeállításról annyi tudható, hogy a megoldási javaslatok mindegyike növeli a betegek terheit.

A Népszabadság azt írja, hogy szerdán kerül a kormány elé az egészségügy úgynevezett zöld könyve. Európai uniós terminológiában a "zöld könyv" általában egy-egy kiemelt terület legfontosabb problémáit és azok megoldási javaslatait összegző tanulmányt jelent. A hazai egészségügy helyzetét és a legneuralgikusabb pontjaira vonatkozó elképzelés-változatait a szaktárca terjeszti a kabinet elé. A megoldási javaslatok mindegyike növeli a páciensek terheit.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy több gazdasági szervezet is aggályosnak ítéli az adóemeléseket, és megszorításokat tartalmazó Gyurcsány-csomag számos elemét. Az érintettek az Alkotmánybíróságtól remélik a kérdéses passzusok felülvizsgálatát.

Az Index.hu a Tárki kutatását ismertetve arról ír, hogy minden harmadik magyar azt vallja, hogy ne engedjenek be az országba egyetlen menedékkérőt sem, ami annyit jelent, hogy az elmúlt évekhez képest nem változott az idegenellenesek aránya Magyarországon. A megkérdezettek nyolc százaléka tekinthető idegenbarátnak, aki szerint minden menedékkérőt be kell fogadni. A többség (a megkérdezettek 65 százaléka) mérlegelné a menedék nyújtásának, illetve megtagadásának kérdését.

A Világgazdaság számol be arról, hogy nem a fejlett országokban a legjobb cégvezetőnek lenni, hanem néhány feltörekvő gazdaságban - állapítható meg a Hay Group által kiadott fizetési ranglista alapján. Ha a menedzserfizetések vásárlóerejét nézzük, akkor a legjobban a törökországi, az indiai és az orosz cégvezetők járnak.

A Napi Gazdaság számításai szerint a színlelt szerződések szankcionálására adott moratórium lejártáig összesen 790 millió forint egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás folyt be a költségvetésbe. Ebből az összegből júniusban 220,1 milliót fizettek be.

A Portfolio.hu-n olvasható, hogy töretlen maradt 2005-ben az ingatlanbefektetők érdeklődése az Egyesült Királyságban, összesen 48.5 milliárd fontot fektettek ingatlanokba, ami további szerény emelkedés a 2004-es erős beruházási hullám után. Az Egyesült Királyság továbbra is Európa domináns ingatlanpiaca, Európa teljes tőkeáramlásának, amely 152.5 milliárd font , 46%-a ebbe a régióba koncentrálódik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×