eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kétféle nyugdíjas van Magyarországon

A kormányzat nem szünteti meg a 13. havi nyugdíjat, megvalósítja a nyugdíjkorrekciós programot és változatlanul hagyja a nyugdíjemelés rendszerét.

Csákabonyi Balázs szocialista országgyűlési képviselő szerint mindezek figyelembe vételével a nyugdíjasok ugyan nem örülnek a megszorításoknak, de elfogadják a megszorításokat. Az ellenzéki Aszódi Pál viszont úgy látja, az intézkedések nagyon megterhelik a több mint hárommillió nyugdíjast.

A nyugdíjasok is megérzik a megszorításokat, de elfogadják a kormány egyensúlyteremtő programját, mert megértik, hogy ez jelenti a fenntartható nyugdíjrendszer alapját - mondta Csákabonyi Balázs, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületei Országos Szövetségének elnökhelyettese, a szocialista párt parlamenti képviselője. A politikus kiemelte a nyugdíjkorrekciós rendszer jelentőségét.

Csákabonyi Balázs úgy számol, hogy idén nem csökken a nyugdíjak reálértéke ebben az évben, sőt, még minimális emelkedés is várható.

A Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke, Aszódi Pál azonban úgy látja, hogy az áfaemelés nagy terhet ró a nyugdíjasokra, akik havi bevételük jelentős részét az eddig 15 százalékos kulcs alá eső élelmiszerekre vagy szolgáltatásokra költik.

A képviselő azt is kiemelte, hogy az energiaárak emelkedését is nehezen viseli majd ez a társadalmi réteg.

Az ellenzéki politikus a korrekciós programot is kifogásolja. Aszódi Pál szerint igazságtalan, hogy a járandóság összegétől függetlenül mindenki ugyanolyan mértékű nyugdíjemelést kapjon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×