eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Ha megérkezik az értesítő

Augusztus 4-ig minden választásra jogosult értesítést kap az október 1-jén megrendezendő önkormányzati választásokról. Ugyanebben a levélben az ajánlószelvények is benne lesznek.

Az helyi önkormányzati képviselőket egy sárga, a megyeieket pedig egy fehér szelvényen lehet ajánlani. A polgármesterekhez rózsaszín, a főpolgármester jelöléséhez pedig zöld szelvényt küldenek a választási iroda munkatársai - mondta el az InfoRádió tudósítója.

A szelvényeket szeptember 8-áig gyűjthetik az indulók.Augusztus 2-a és 9-e között pedig bárki megnézheti az önkormányzatokban kifüggesztett választási névjegyzéket.

Az Országos Választási Iroda vezetője tájékoztatóján elmondta: reméli, hogy a jogszabályi változásokkal sikerül teljes egészében visszaszorítani az úgynevezett etnobizniszt, azaz a kisebbségi képviselettel való visszaélést.

A kisebbség névjegyzékekbe csaknem 200 ezer ember kérte felvételét. Legtöbben a cigány- és a német kisebbségekhez tartozónak vallották magukat, de Magyarország mind a 13 nemzeti kisebbsége elég szavazóval rendelkezik ahhoz, hogy országos listát állítson.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×