eur:
394.62
usd:
365.24
bux:
73854.68
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Receptdíj mellé jön a kórházi ágydíj?

A kormányszóvivő találgatásnak minősítette, hogy a kórházi ágydíj bevezetését. Batiz András azt mondta: augusztus végéig készül el a kabinet egészségügyi reformjának tervezete, és akkor dől el, milyen átalakítások lesznek az egészségügyben.

Mai lapinformációk szerint az orvos felkeresése (vizitdíj) mellett a kórházi kezelésért is fizetnie kellene a betegeknek.

Az egészségügyi reform része lesz az egészségbiztosító átalakításáról, a táppénzbiztosításról, a patikaliberalizációról, valamint a vizitdíj, a receptdíj, a kórházi napidíj bevezetéséról szóló javaslat, és mindezek jogi szabályozása.

A kórházi napidíj eddig nem szerepelt a reformelképzelések között. Lapinformációk szerint a térítés összege ugyanannyi lenne, mint a vizitdíjé, azaz 300-500 forint. A kórházi napidíjat bennfekvés után fizetné a beteg.

Osztozhatnak a pénzen

Az egészségügyi miniszter úgy véli: az ágydíj megakadályozhatja, hogy a fekvőbeteg-ellátó intézmények olyan páciensek után is felvegyék a finanszírozást a társadalombiztosítótól, akik valójában nem feküdtek kórházban.

Egyes elképzelések szerint a háziorvos, a szakrendelő vagy a kórház hatvan százalékot tarthatna meg, a költségvetés pedig negyven százalékot kapna az így befolyó pénzből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×