eur:
394.84
usd:
365.25
bux:
73785.59
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A kormány bevezette a gondoskodó elbocsátást

A kormány pályamódosító programmal, képzési támogatással, és külön munkaerőpiaci programmal segíti a közigazgatásból elbocsátottak boldogulását - mondta a kormányszóvivő.

Batiz András emlékeztetett: a kormány a közigazgatás átalakításával azt szeretné elérni, hogy megteremtse a színvonalasabb, egyszerűbb ügyintézés feltételeit, és közben spóroljon az adófizetők pénzével.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy az állam magán kezdi az átalakítást. A költségvetési intézmények száma 2007. január elsejétől első lépésben csaknem 30 százalékkal csökken.

Jön a gondoskodó elbocsátás

Batiz András hozzátette: mivel a következő időszakban 13 ezer 500 fővel csökken a központi közigazgatásnál dolgozók létszáma, a kormány bevezeti a gondoskodó elbocsátás elvét.

A szóvivő közölte, hogy hétfőn elkezdi működését a fővárosi munkaügyi központban az az iroda, amely kifejezetten a közigazgatásból kikerülők számára nyújt segítséget.

Kedvezményes hitelt kaphatnak

Batiz András arról is beszélt, hogy a kormány döntött egy pályamódosító hitelkonstrukcióról is, amely segíti a köztisztségviselők vállalkozóvá válását.

A hitel kedvezményes kamatozású, tíz éves lejáratú, önerő nem szükséges hozzá, az összege pedig legfeljebb hárommillió forint.

Draskovics: jobb, gyorsabb, olcsóbb

Csak tudatosan, megfelelő koncepcióval szabad hozzányúlni a rendszerekhez - hangsúlyozta az Államreform Bizottság elnöke.

Draskovics Tibor közölte: a minisztériumi struktúrában nagyon jelentős karcsúsítás és funkciótisztítás következik; kevesebb lesz a végrehajtást szolgáló központi intézmény.

A politikus hozzátette: két év átmeneti idő után színvonalasabb, jobb, gyorsabb és olcsóbb lesz a közszolgáltatás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×