eur:
395.22
usd:
365.18
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

"Ha van Magyarországon konzervatív ember, akkor az Kovács János"

Kovács János kinevezésével megszűnt a reformok esélye az operaházban - véli a leváltott főzeneigazgató, Győriványi Ráth György. A karmester szerint átgondolatlan politikai játékok színtere lett a Magyar Állami Operaház.

Győriványi Ráth György leváltása kapcsán azt hangsúlyozta az InfoRádióban, hogy eleve is csak egy rövid időre szerződött. Hegyi Árpád Jutocsa arra kérte fel, hogy segítsen befejezni azokat a munkálatokat amik félbemaradtak Kesselyák Gergely lemondásával.

"Annyi történt csak, hogy elvileg az én szerződésem a pályázat kiírásáig tartott volna" - jegyezte meg a karmester, aki szerint azonban Magyarországon egyáltalán nem meglepő, hogy egy intézmény nem tartja magát az eredeti megállapodáshoz.

Győriványi Ráth György azonban elkeserítőnek találja, hogy egy olyan embert neveztek ki az operaház élére, akinek szeptembertől meg kel osztania idejét az intézmény és az önkormányzati kampány között, és könnyen lehet, hogy polgármester is lesz belőle, ami azt jelenti, hogy hamar elhagyja majd az operaházat.

Ha van Magyarországon konzervatív ember...

Vass Lajos egyébként "személyében nem lenne alkalmatlan erre a pozícióra", de ez egy bonyolult intézmény, és eddig minden főigazgatónak legalább egy év kellett ahhoz, hogy kiigazodjon rajta - tette hozzá a karmester.

Győriványi Ráth György kiemelte: Kovács Jánost nagyon tiszteli, mint karmestert, de azt tudni kell róla, hogy semmiféle reformnak nem híve.

"Ha van Magyarországon az operajátszásról konzervatívan gondolkodó ember, akkor ez éppen Kovács János. Az ő odahelyezésével gyakorlatilag biztosítva van az, hogy reformokra a Magyar Állami Operaházban nem fog sor kerülni" - fogalmazott a karmester, hozzátéve: leginkább úgy érzi, hogy a politika ismét kibabrált az operaházzal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×