eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Térképpel borítják az aluljáró kövezetét

Műholdas Budapest-térképből terítenek szőnyeget a Nyugati téri aluljáróban a járókelők lába alá. A csoda három hónapig tart, becslés szerint az emberek ennyi idő alatt letapossák a kétdimenziós várost.

A nagyméretű térképen még az épületek is kivehetők lesznek. A készítők információkkal is ellátják az alkotást, ezekhez pedig a járókelők is hozzáfűzhetik gondolataikat - mondta az InfoRádióban a projekt kurátora.

Nemes Attila szerint, mivel hasonló installáció eddig nem készült a fővárosban, a magyaroknak hozzá kell szokniuk az effajta látványossághoz.

Ezért egyelőre olyan alkotással készülnek, amely legfeljebb 3 hónapig nyújt élvezetet az arra járóknak. A szatellittérkép 5 millió forintba kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×