eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Gyurcsány nemzeti felelősségből építkezik

Magyarország nem önzésből, hanem nemzeti felelősségből épül - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

A kormányfő kiemelte: a közfelelősség gyakorlása mind a tízmillió magyar közös kötelessége.

A reform nem egyenlő azzal, hogy holnap egyszerűen csak többet kell fizetni, "hanem arról szól, hogy teremtünk egy igazságosabb országot". Nem az a reform, amelyik a többieknek fáj, de nekem változatlanul meghagyja előjogaimat - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy az a tempó, amelyet a kormány diktál, meglehetősen gyors: egyszerre indít el nagy reformokat, egyszerre próbálja azt képviselni, hogy nem elég a politika világának változni, de fel kell adni régi alkukat is.

A kormánykoalíciót alkotó két párt frakciója az igazságos és racionális fejlesztésekről, az MDF a kampányban elhangzott ígéretek és a valós gazdasági helyzet közötti eltérésről beszélt hétfőn a parlamentben, a miniszterelnök napirend előtti felszólalását követően.

A Fidesz és a KDNP frakciója a hétvégén elhunyt Horváth Balázs képviselőre emlékezve nem kívánt részt venni a politikai vitában.

Dávid Ibolya (MDF) szerint ma az MSZP-nek és az SZDSZ-nek arra kell választ adni, miért nem mondtak igazat a kampányban.

Simon Gábor (MSZP) azt mondta: reméli, hogy lesz olyan javaslat, amellyel az ellenzék korábban egyetértett, és a parlamenti vitában is támogatni fog.

Kuncze Gábor (SZDSZ) kifejtette: igazságos, ugyanakkor racionális döntéseket kell hozni, amelyek egyszerre segítik a hátrányos helyzetűeket és az ország felzárkóztatását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×