eur:
395.33
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Gyurcsány: ha szíjat hasítanak a hátamból, akkor se!

Kis összegű és nem mindenkire kiterjedő vizitdíj bevezetését pártolja a kormányfő. Gyurcsány Ferenc erről a közszolgálati televízió reggeli műsorában beszélt, ahol elmondta azt is: ragaszkodik a 13. havi nyugdíj megtartásához.

A miniszterelnök saját elmondása szerint inkább vizitdíj-párti, de hozzátette: majdnem ugyanannyi érv szól a vizitdíj ellen is, mint mellette.

A kormányfő közölte: egy jelképes összegű és nem teljes körű vizitdíjat tud elképzelni, de azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy valóban bevezetik-e.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a vizitdíjból nem származik sok bevétel, de szerinte a lényeg a tudatosabb magatartás kialakítása.

A nyugdíjrendszert is át kell alakítani

A miniszterelnök szólt arról is, hogy a nyugdíjrendszert meg kell változtatni, mert ha minden változatlan marad, akkor 2012-ben a rendszer már nem lesz finanszírozható.

Az év második felében elkezdik a vitát a nyugdíjrendszerről - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "ha szíjat hasítanak a hátamból, akkor sem fogom feladni a 13. havi nyugdíjat, csak azért, hogy megtakarítsunk".

A Nemzeti Fejlesztési Terv sorsa

A kormányfő közölte azt is: a tervek szerint a kormány októberben nyújtja be az Európai Uniónak a Nemzeti Fejlesztési Tervről szóló javaslatokat.

A kabinet elképzeléseit a két hónapos egyeztetés után július végén hozzák nyilvánosságra; a parlament várhatóan szeptemberben vitázik a tervezetről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×