eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Keresik a szolnoki tragédia felelősét

Az eddigi vizsgálatok szerint egy 152 milliméteres repesz-romboló gránát robbant fel kedden a szolnoki katonai kiképzőközpontban. Az egy ember életét követelő baleset körülményeit a Katonai Ügyészség is vizsgálja - mondta a Honvédelmi Minisztérium szóvivője.

Bocskai István szerint a Katonai Ügyészség többek között azt vizsgálja: hogyan, és miért került a helyszínre a repesz-gránát, amelyet az előírások szerint nem lett volna szabad használni gyakorlat közben.

Bocskai István hozzátette: az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A vezérkari főnök elrendelte minden olyan tűzszerészeti eszköz átvizsgálását, amelyet kiképzési feladatokra, illetve bemutatókon használnak - közölte a szóvivő.

Az aknaismereti gyakorlaton történt baleset két sérültjének állapota kielégítő. A két tűzszerészen több műtétet hajtottak végre a Budapesti Honvéd Kórházban - közölte az InfoRádióval Zsíros Lajos ezredes, a kórház sebészeti osztályának vezető főorvosa.

Az egyik katona felkari főverőér szakadást és idegsérüléseket, a  másik könyöksérülést és lábszártörést szenvedett. Mindkettőjükre több hónapos kezelés vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az oroszok szerint veszélyes tendencia zajlik Európában, közben furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Az oroszok szerint veszélyes tendencia zajlik Európában, közben furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×