eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az iWiW

Nemzetbiztonsági kockázatokat jelenthet az iWiW internetes kapcsolatépítő portál - hívja fel az állami vezetők figyelmét egy, a Nemzetbiztonsági Hivatalból származó levél. Az adatvédelmi biztos szerint nem kifogásolható az előzetes figyelmeztetés.

Titkosszolgálatok és szervezett bűnözői körök juthatnak állami vezetők bizalmas információihoz az iWiW-en keresztül, figyelmeztetett vezető politikusokat a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) levele.

A FigyelőNet szerint a titkosszolgálat nem kötelező érvényű ajánlása osztályvezetői szintig igyekszik felhívni a vezető állami tisztviselők, bizalmas munkakörben dolgozók figyelmét a közösségi portál használatának kockázataira.

Az NBH levele szerint aggodalomra adhat okot, hogy az iWiW menürendszere segítségével feltérképezhető a felhasználók kapcsolatrendszere. A keresési paraméterek megadásával szinte korlátlan lehetőségek nyílnak meghatározott szempontból érdekes személyek felkutatására.

Az adatvédelmi ombudsman közölte: nincs hivatalos tudomása az NBH leveléről. Péterfalvi Attila szerint nem kifogásolható a fenntartásokkal kapcsolatos előzetes tájékoztatás, az esetleges kockázatokra való figyelmeztetés.

A biztos hozzátette: a köztisztviselők neve és beosztása nyilvános adat, de teljes kapcsolatrendszerük természetesen nem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×