eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elkészült a kormányprogram első változata

Az igazgatás és az államreform ügyében már megállapodott az MSZP és az SZDSZ, de hamarosan dűlőre jutnak az egészségügy átalakítását illetően is - nyilatkozta az InfoRádiónak a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára. Gál J. Zoltán közölte: a kormányprogram első változata elkészült, jövő héten nemcsak a három ellenzéki párt vezetőivel, hanem a fontosabb társadalmi szervezetekkel is tárgyal a kijelölt miniszterelnök.

Elkészült a kormányprogram első változata - közölte a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára az InfoRádióban. Gál J. Zoltán elmondta: az MSZP és az SZDSZ között zajló koalíciós tárgyalások olyan fázisba jutottak, hogy egyes területeken már megszületett, más területeken pedig nagyon közel van a megállapodás.

A sajtóhíresztelések ellenére előrehaladott a tárgyalások szintje az egészségügy témájában, míg az államreform ügyében lényegében megszületett a megegyezés - hangsúlyozta a szocialista politikus.

Másfél tucat törvényjavaslat

Gál J. Zoltán emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc már felvette a kapcsolatot az ellenzéki vezetőkkel és egyértelművé tette, hogy reformkormányzásra készül.

"A kijelölt miniszterelnök első dolga a kormány megalakulása után az lesz, hogy mintegy 18 törvényjavaslatot a parlament elé terjesszen. Ezek nagyobb része az államreform ügyét érinti, ezen belül egyfelől a központi közigazgatás és az önkormányzati igazgatás átszervezését" - mondta Gál J. Zoltán.

A társadalmi szereplőkkel is tárgyalna

Gyurcsány Ferenc célja az, hogy a tervei szerint jövő héten sorra kerülő, ellenzéki vezetőkkel folytatott megbeszélésen már a kormányprogram részleteiről is beszámolhasson.

A kijelölt miniszterelnök ezt követően tárgyalásokat szeretne folytatni a főbb társadalmi szereplőkkel, így a munkaadók és a munkavállalók, valamint az oktatás, a kultúra, a tudomány képviselőivel is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 11:53
×
×
×
×