eur:
392.62
usd:
367.43
bux:
66112.43
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Mindent elárasztottak a szúnyogok

Rendkívüli szúnyogirtást rendelt el a fővárosi ÁNTSZ, mert az első repülős permetezés nem volt elég hatékony. Szántai Károly osztályvezető az InfoRádióban közölte: az ár- és belvíz miatt nagyságrendekkel több szúnyog van, mint a korábbi években.

A fővárosi ÁNTSZ osztályvezetője elmondta: az árvíz miatt eleve számoltak a szúnyogok elszaporodásával, így a tavalyinál kétszer több, 12 alkalomra kértek permetezési engedélyt.

A repülő szúnyogok elleni első permetezésre hétfőn került sor, a következő irtás a jövő hét elején esedékes, ezt követően május 22-én irtanak legközelebb - tette hozzá Szántai Károly.

A szakember visszautasította azokat a vádakat, miszerint túlhigítják a vegyszereket, ezért lenne probléma a hatékonysággal.

Az ÁNTSZ munkatársa kitért arra is, hogy egy irtás akkor hatékony, ha legalább 80 százalékkal csökken a szúnyogok száma.

Szántai Károly szerint egy-két héten belül már jelentősen csökkenhet a rovarok száma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Begyújtotta a rakétákat a forint

Begyújtotta a rakétákat a forint

Szerdán negatív korrekcióba kezdett a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is erősödik a forint, emellett pedig a dollár korrekciója is folytatódik. Ami a gazdasági eseményeket illeti, csütörtökön az MNB ismerteti a devizatartalékok állományának alakulását, az ÁKK pedig kötvényaukciót tart. Az amerikai lakáspiacról újabb adatot közölnek, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából érdekes. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×