INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Kuncze egyeztetne a Fidesszel és az MDF-fel

Infostart / InfoRádió
Összesen hét kérdésben szeretne egyezteni a Fidesszel és az MDF-fel az SZDSZ. A párt elnöke együttműködésre törekszik az ellenzékkel és javaslatot vár tőlük a többi között a költségvetési hiány csökkentése és az önkormányzati törvény módosítása érdekében.

Kuncze Gábor pártelnök emlékeztetett arra, hogy több, az ország jövőjét érintő kérdésben kétharmados többségre van szükség a Parlamentben.

A szabaddemokrata politikus közölte: pártja javasolja, hogy rögzítsék az euró 2010-es bevezetését. Kuncze Gábor hozzátette: az SZDSZ továbbra is úgy véli, hogy a közeljövőben 250 fősre kellene csökkenteni a képviselők számát.

Az InfoRádió kérdésére Kuncze Gábor elmondta: a kisebbségek képviseletének legmegfelelőbb formája a kétkamarás parlament lenne, de ha a pártok 250 fős Országgyűlésben állapodnak meg, akkor ennek keretén belül kell megoldani a kérdést.

Kuncze Gábor arról továbbra sem mondott részleteket, hogy az SZDSZ hány tárca irányítására tartana igényt, csak annyit mondott, hogy a személyi kérdések előtt a programokról egyeztetnek a szocialistákkal.


A címlapról ajánljuk