eur:
387.63
usd:
360.13
bux:
69165.28
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Van, ahol már a padláson folyik a Tisza - Képgaléria!

Szolnoknál a belvárosi Tisza-szakasz támfalait erősítik, de a polgármester szerint nem lesz probléma, "megfogják a vizet". Árad a folyó az alsó szakaszon is.

Botka Lajosné az Inforádióban azt mondta, hogy a vízszint elérte az 1999-es 975 centimétert, és várhatóan, még 15 centimétert emelkedik a folyó.

A szivárgások folyamatosak. Szolnok szívében meg kell erősíteni a támfalakat, a vízügyes szakemberek folyamatosan hordják a homokzsákokat - közölte a polgármester.

Elmondta, hogy a munkák közben illegálisan bekötött, a Tiszába vezető csatornára bukkantak, amelyet el kell tömíteni, nehogy feltörjön a víz.

Úgy tűnik, a gátak elég magasak, bírni fogják a terhelést. A város meg fog menekülni, meg tudjuk fogni a vizet - jelentette ki Botka Lajosné.

Áradás a Tisza alsó szakaszán is

A Tisza folyamatosan árad Szegednél, a tetőzés a húsvéti ünnepek alatt várható minden eddiginél magasabb vízállással - mondta el az InfoRádióban az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság ügyeletvezetője.

Priváczkyné Hajdú Zsuzsanna hozzátette: a gátakat megerősítették, a városban pedig két helyen is önkénteseket toboroznak.


Vízben a mártélyi Hullámtér étterem fotó: www.promenad.hu) Képgaléria

Az előrejelzések szerint a töltések magassága megfelelő, ezért nem kell lesz szükség kitelepítésekre.

Nehezíti a helyzetet, hogy a déli országrészben nemcsak a megáradt folyók, hanem a belvíz ellen is védekezni kell.

Tízezren a gátakon

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az InfoRádióban közölte: tíz és fél ezer dolgozik a gátakon, és ugyanennyien állnak készenlétben is.

Dobson Tibor elmondta: felkészültek arra, hogy kitelepítsék az embereket a veszélyeztetett területekről, ha az szükséges lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Ez lehet a startup-ok kitörési lehetősége

Ez lehet a startup-ok kitörési lehetősége

„Innovációra Magyar!” címmel idén harmadik alkalommal rendezte meg a Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású interaktív konferenciáját, amelyen nagyvállalatok első számú vezetői, kormányzati szakpolitikai szakértők és startup vállalkozások alapítói mutatták be az innováció területén az aktuális hazai és nemzetközi trendeket, magyar sikereket és a támogatott programokat. Az összkép alapján kijelenthető: a hazai innovációs ökoszisztéma egyik legnagyobb lehetősége az együttműködés és támogatás, amely kitörési lehetőséget biztosít a startup-oknak is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 10. 16:30
×
×
×
×