eur:
393.16
usd:
367.89
bux:
66057.11
2024. április 24. szerda György

Orbán: "a jobboldalnak össze kell fognia"

A Budai Várban, a Dísz téren tartotta nagygyűlését a Fidesz. Orbán Viktor pártelnök, kormányfőjelölt kijelentette, hogy a jobboldali erőknek meg kell állapodniuk; a Fidesz kész erre.

A Fidesz elnöke arról beszélt, hogy a szocialisták és a szabad demokraták már meg is állapodtak egymással, de még nem győztek.

"Mi készen állunk a megállapodásra, felülemelkedünk minden önös, hiúsági, egyéni és pártszemponton" - jelentette ki a Fidesz elnöke.

"Én maradok" - jelentette ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, hozzátéve: "fent vagy lent, mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése".

Hangsúlyozta: "nekünk azoknak kell lennünk, akik nem futnak el".

"Az elkövetkező két hétben, és a következő négy évben harcolni fogok, és harcoljatok ti is" - tette hozzá a Fidesz elnöke.

A jobboldali erők összefogásáról szólva kijelentette: meg kell állapodni a jelen miatt, mert Magyarország és polgárai bajban vannak.

Emlékeztetett: az összefogásnak és a megállapodásnak megvannak az alapjai.

Beszélt még arról, hogy a Fidesz sikereit mindig hátrányból érte el.

"A helyzet úgy áll, hogy nekünk nincs hova visszavonulnunk" - jelentette ki. Azt mondta: múlt vasárnap többet tettünk, mint legutóbb, de még nem tettünk eleget.

Hangsúlyozta: el kell érni az MDF szavazókhoz, a gazdákhoz, a fiatalokhoz, mert ők nem mentek el kellő számban szavazni az első fordulóban.

Beszámolt arról, hogy a részvételi arány az aprófalvakban alig érte el a 60 százalékot. Hangsúlyozta: itt vannak a Fidesz tartalékai.

Áder: Gyurcsánynak mennie kell

Áder János azt mondta: Gyurcsány Ferencnek mennie kell, mert 400 ezer új munkahelyet ígért, ehelyett ma 445 ezer munkanélküli van Magyarországon.

A kórházak és a mezőgazdaság rendbetételét, a családtámogatás megerősítését ígérték, de ehelyett eladósították az országot. Menniük kell, mert a kisebbik koalíciós pártról maga Medgyessy Péter mondta, hogy tele van korrupciós ügyekkel - jelentette ki.

Varga Mihály arra kérte a jelenlévőket: menjenek el a második fordulós voksolásra mindenhol, ahol még talpon vannak a Fidesz jelöltjei.

Kósa Lajos kijelentette: szeretni kell a fővárost, és azt kell kívánni neki, hogy jobban menjenek a dolgai, mint most.

"Debrecenben nem eladjuk a vagyont, hanem gyarapítjuk. Az országban is ezt kellene csinálni" - hangsúlyozta. Azt mondta: ha megvan a jobboldali szavazók összefogása, akkor itt krományváltás lesz.

Pokorni Zoltán arról beszélt: azért kell mennie a kormánynak, mert jobban eladósították az országot, mint Kádár János, mert szétverték az oktatást, mert kirekesztették a határon túliakat.

Szétverték a családtámogatás rendjét egy olyan országban, ahol évről évre 40 ezerrel kevesebb gyermek születik - jelentette ki a Fidesz alelnöke.

Kétszer veszítettük már el a választást, mert nem tudtunk összefogni - mondta el a jobboldali pártokról Pokorni Zoltán.

"Ha nem fog össze a jobboldal, akkor vétkezik" - hangsúlyozta, hozzátéve: ez nem lehet személyes kérdés, vagy egy párt hiúsága.

Schmitt Pál alelnök azt mondta: a több mint 10 ezer polgári kör segítette hozzá a Fideszt, hogy megnyerje az európai parlamenti választást.

Martonyi János, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke azt hangsúlyozta, hogy az ország sorsa a tét.

Hozzátette: ha él még az emberekben 1956 és Antall József szelleme, akkor dönteni kell, milyen Magyarországot akarunk.

Egy olyat, ahol az adatok meghamisítása és elhallhatása jellemző. Ahol mindent elönt a korrupció. "Mi nem ilyen Magyarországot akarunk" - jelentette ki a politikus.

"Polgári Magyarországot akarunk, ahol nincs választóvonal a jog és az erkölcs között". Ahol a törvény előtt mindenki egyenlő, ahol szent és sérthetetlen az ország függetlensége. Ahol magyar a magyarral nem fordítható szembe - jelentette ki a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank

Szerdán megtartotta éves rendes közgyűlését, amelyen a részvényesek elfogadták a társaság 2023. évre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amelyekről itt számoltunk be. A társaság közgyűlése megszavazta, hogy az MBH Bank kockázatkezelési vezérigazgató-helyettese, Bakonyi András bekerüljön az MBH Jelzálogbank felügyelőbizottságának tagjai közé, valamint döntött a teljes adózott eredmény eredménytartalékba helyezéséről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×