eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin

Kevesebb minisztériumban gondolkozik az SZDSZ

A kevesebb minisztérium, ésszerűbb és hatékonyabb kormányzás jegyében az SZDSZ azt javasolja, hogy a következő ciklusban tíz szaktárca és a Miniszterelnöki Hivatal lássa el az állami feladatokat - közölte a liberális párt elnöke.

Kuncze Gábor közölte: egy tárcához kerülnének az önkormányzatok, a határőrség, a tűzoltóság és a területfejlesztés, egy minisztérium felügyelné a külügyeket és az európai ügyeket, és az igazságügyi tárca alá tartozna a büntetés-végrehajtás és a rendőrség is.

Megmaradna a honvédelmi tárca, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium, valamint a környezetvédelmi és vízügyi tárca - tette hozzá.

A liberálisok elképzelései szerint egy minisztériumhoz kerülne az egészségügy, a szociálpolitika, az ifjúság és a sport, és egy tárca foglalkozna az oktatás, a kultúra és a tudomány területével, míg egy másik a költségvetési politikával és a pénzügyekkel.

A felvázolt kormányzati struktúrában egy gazdasági csúcsminisztérium jönne létre, amelyhez az informatika, az iparpolitika, a külgazdaság, a munkaügyek, a kutatás-fejlesztés és a közlekedés tartozna - mondta Kuncze Gábor.

Luxusbaloldal, luxuskiadások, luxusautók = luxuskormányzás

"A hatalom az elmúlt négy év alatt több milliárd forintot költött indokolatlan luxuskiadásokra. A luxusbaloldal kormánya a szabad demokraták aktív közreműködésével költött az adófizetők pénzéből 7 milliárd forintot új mobiltelefonokra, 501 millió forintot új luxusautókra" - írta közleményében a Fidesz szóvivője.

Szijjártó Péter emlékeztetett hetvennel több államtitkárvan, mint négy évvel ezelőtt.

"Magyarországon az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A luxuskormányzás helyett valóban az emberek számára fontos döntéseket hozó, a puritán elveket szem előtt tartó plebejuskormányzásra van szükség. A limuzinszocialisták helyett felelős döntéshozók kellenek a parlamentbe és a kormányba is!" - írta a  politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×