eur:
393.52
usd:
368.96
bux:
65852.27
2024. április 23. kedd Béla

Demszky felesége és a szolgálati autó

A fővárosi jogszabályok szerint Demszky Gábor felesége jogosan vezetheti a főpolgármester szolgálati gépkocsiját, és jogosan tankolhat is bele az autó rendszámára kiállított benzinkártyával - mondta az InfoRádiónak Tiba Zsolt főjegyző. A Központi Nyomozó Ügyészség nyomozást indított városházi üzemanyagkártyák felhasználásával kapcsolatban, ám az ügynek még nincs gyanúsítottja.

A fővárosi jogszabályok szerint Demszky Gábor magáncélra is használhatja szolgálati gépkocsiját. Az 1671/2002-es közgyűlési határozat szerint a főpolgármesteri hivatal a magáncélú használat költségét is viseli.

Tiba Zsolt főjegyző az InfoRádiónak elmondta, hogy a szolgálati autót rendszámra szóló üzemanyagkártyával az tankolhatja meg, akinek engedélye van a gépjármű vezetésére.

A benzinkút lehet a felelős

Demszky Gábor felesége részére a hivatal 2002-ben állított ki ilyen engedélyt. Tiba Zsolt hozzátette, hogy a tankolásnál a benzinkút a kiadott számlán szerepelteti a gépkocsi rendszámát, ami nem térhet el a kártyán feltüntetett rendszámtól. Ezért a benzinkút felelős, ha másként járna el, akkor fizetnie kellene.

Mint arról korábban az InfoRádió beszámolt, Demszky Gábor kijelentette: informális úton tudomást szerzett arról, hogy a hatóság eljárást indít ellene, aminek az a lényege, hogy a felesége tankolt az ő szolgálati gépkocsijába.

Az InfoRádiónak ügyészségi források megerősítették, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség március 20-án nyomozást indított városházi üzemanyagkártyák felhasználásával kapcsolatban, ám az ügynek még nincs gyanúsítottja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

Visszahúzták a forintot a kamatdöntés után

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×