eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

MDF: egyeztetés nélkül lépett vissza a párt jelöltje a Fidesz javára

Visszalépett az MDF jelölje a Fidesz javára Budapest 32. választókerületében. A Országos Választmány elnöke szerint Szabolcs Attila erről nem egyeztetett a pártjával, és nem azért döntött így, hogy a jobboldal megverje a szocialista Lendvai Ildikót Budafokon.

A politikus a lépést azzal indokolta, hogy a két ellenzéki párt közös célja a helyi szocialista jelölt, Lendvai Ildikó legyőzése. Szabolcs Attila a fideszes Németh Zoltán javára lépett vissza.

Katona Kálmán országos választmányi elnök az InfoRádióban azt mondta: még nincs itt a visszalépések ideje. Hozzátette: az efféle lépéseket a választmánynak kell jóváhagynia, a testületet azonban a jelölt nem kereste meg.

Mint mondta, a döntés okáról csak akkor tud nyilatkozni, ha már beszélt a visszalépett politikussal. Azt azonban kijelentette: a döntés nem arról szól, hogy a szocialisták frakcióvezetője mennyire erős a kerületben.

Koalíciós visszalépések

Visszalépett Kóka János liberális gazdasági miniszter javára Molnár Zsolt, az MSZP képviselő-jelöltje a főváros I-II. kerületében lévő 1. számú választókerületben szerdán; a liberálisok cserébe Szekeres Imre ellen induló jelöltjüket léptették vissza.

Molnár Zsolt, aki a szocialisták budapesti listáján a 16. azt mondta: az első fordulóban a jelenlegi kormánykoalíció történelmi győzelmet érhet el ebben a konzervatívnak tartott választókerületben.

Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese javára Jászberény liberális polgármestere, Magyar Levente lépett vissze Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. választókerületében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×