eur:
394.42
usd:
370.73
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Keresd a férfit! - kampány a prostitúció ellen

Törvényben büntetné a kiskorú prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevőket a Prostitúció Nélküli Magyarországért Mozgalom, amely reklámplakátjain szokatlan módon hívja fel a figyelmet a gyermekkori prostitúció veszélyeire.

A Prostitúció Nélküli Magyarországért mozgalom részletesen ismerteti a hagyományos, az orális, illetve az anális nemi aktus különféle formáit, valamint egyes nemi aberrációkat azokon a közterületi reklámplakátokon, melyeken a gyermekkori prostitúció veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A kampány szervezője, Juhász Géza elmondta: a Keresd a férfit! kampány célja, hogy törvény szülessen a kiskorú örömlányok szolgáltatásait igénybevevők büntethetőségéről.

A probléma súlyossága indokolja, hogy a közvélemény figyelmét ilyen erősségű eszközökkel is felhívjuk arra, mi történik a prostitúcióban - tette hozzá Juhász Géza.

A hirdetést volt prostituáltak írták.

Nem ismeri a jog a közterületi társadalmi célú hirdetést

A Magyar Reklámszövetség főtitkára az InfoRádiónak elmondta: a mozgalom plakátja társadalmi célú hirdetésnek minősül, a jog azonban csak a rádióban és a televízióban futó ilyen jellegű reklámokat szabályozza.

Éppen ezért jogszabály nem rendelkezik arról, mit tartalmazhat egy ilyen köterületi társadalmi célú hirdetés - tette hozzá Markovich Réka.

Ellentétes hatás?

A Magyar Reklámszövetség szerint a hirdetés ellentétes hatást is kiválthat a gyermekekben.

A kampány szervezője viszont az InfoRádió kérdésére elmondta: elérték a céljukat, mivel az Igazságügyi Minisztérium megígérte, hogy az év második felében bekerül a Büntető törvénykönyvbe a 18 évnél fiatalabb prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevők büntethetősége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×