INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Gyurcsány: az összes kampányrendezvényt fenyegetik

Infostart / InfoRádió
A hatóságok átdolgozták és kiegészítették a politikai nagygyűlések biztosítási tervét - jelentette be a miniszterelnök, miután találkozott a belügyminiszterrel és az országos rendőr-főkapitánnyal.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a szokásostól jelentősen eltérő biztonsági intézkedésekre nincsen szükség, de a közterületeken lényegesen több rendőr lesz.

A kormányfő azt mondta: nem pontosak azok a sajtóértesülések, amelyek szerint a merényletek a hétvégi nagygyűléseket fenyegetik, a merénylet veszélye ugyanis az összes kampányrendezvényre vonatkozik.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor nem látja okát annak, hogy "bárkit is lebeszéljen" bármely párt kampányrendezvényén való részvételről.

Fokozott határőrizet

Belügyminiszter közölte: fokozott határőrizetre kell számítani, de azt nem árulta el, hogy mely határátkelőknél.

Lamperth Mónika felkérte az országos rendőr-főkapitányt, hogy erősítse meg a pártszékházak és a pártelnökök lakásainak védelmét.

Bene László országos rendőr-főkapitány elmondta: a rendezvényeket bombakereső kutyákkal is biztosítják. A pártelnökök lakásai körül megerősítik a járőrszolgálatot.

A rendőrségi vezető hozzátette: a gyanúsnak talált három férfi magyarországi alvilági kapcsolatokkal rendelkezik.

{{keretes_cim}}

A kampányesemények elleni tervezett merényletekről szerzett értesülések államtitoknak minősülnek, a titokgazda a szlovák fél, az ő jóváhagyásuk nélkül a magyar miniszterelnök nem hozhatta volna nyilvánosságra az információkat - mondta az InfoRádiónak Demeter Ervin, a Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes tagja.

A korábban a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszteri posztot betöltő politikus kijelentette: bár nem ismeri az ügy pontos körülményeit, de a miniszterelnök által nyilvánosságra hozott információk nagy valószínűséggel államtitoknak minősülnek.

A címlapról ajánljuk