eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gyurcsány: az összes kampányrendezvényt fenyegetik

A hatóságok átdolgozták és kiegészítették a politikai nagygyűlések biztosítási tervét - jelentette be a miniszterelnök, miután találkozott a belügyminiszterrel és az országos rendőr-főkapitánnyal.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a szokásostól jelentősen eltérő biztonsági intézkedésekre nincsen szükség, de a közterületeken lényegesen több rendőr lesz.

A kormányfő azt mondta: nem pontosak azok a sajtóértesülések, amelyek szerint a merényletek a hétvégi nagygyűléseket fenyegetik, a merénylet veszélye ugyanis az összes kampányrendezvényre vonatkozik.

Gyurcsány Ferenc ugyanakkor nem látja okát annak, hogy "bárkit is lebeszéljen" bármely párt kampányrendezvényén való részvételről.

Fokozott határőrizet

Belügyminiszter közölte: fokozott határőrizetre kell számítani, de azt nem árulta el, hogy mely határátkelőknél.

Lamperth Mónika felkérte az országos rendőr-főkapitányt, hogy erősítse meg a pártszékházak és a pártelnökök lakásainak védelmét.

Bene László országos rendőr-főkapitány elmondta: a rendezvényeket bombakereső kutyákkal is biztosítják. A pártelnökök lakásai körül megerősítik a járőrszolgálatot.

A rendőrségi vezető hozzátette: a gyanúsnak talált három férfi magyarországi alvilági kapcsolatokkal rendelkezik.

{{keretes_cim}}

A kampányesemények elleni tervezett merényletekről szerzett értesülések államtitoknak minősülnek, a titokgazda a szlovák fél, az ő jóváhagyásuk nélkül a magyar miniszterelnök nem hozhatta volna nyilvánosságra az információkat - mondta az InfoRádiónak Demeter Ervin, a Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes tagja.

A korábban a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszteri posztot betöltő politikus kijelentette: bár nem ismeri az ügy pontos körülményeit, de a miniszterelnök által nyilvánosságra hozott információk nagy valószínűséggel államtitoknak minősülnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×