eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Akár tíz százalékról is dönthet Gyurcsány és Orbán vitája

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor április 5-ei miniszterelnök-jelölti vitája öt-tíz százaléknyi bizonytalan szavazót állíthat az egyik vagy a másik oldalra - mondta az InfoRádiónak Németh Erzsébet szociálpszichológus.

A szakember kijelentette: egy ilyen vita elsősorban azok miatt fontos, akik el akarnak menni szavazni, de még nem tudják, kit válasszanak.

Az ő döntésüket nem befolyásolják különösebben a tartalmi elemek, mert akik ezekkel tisztában vannak, már nagyrészt döntöttek - tette hozzá Németh Erzsébet.

A szociálpszichológus hangsúlyozta: a még befolyásolható választók általában érzelmi alapon és perifériás ingerek hatására döntenek.

Ilyen inger például a gesztusrendszer, az öltözködés, a hang, a zavarjelek, valamint az, hogy mennyire látszik nyugodtnak, ugyanakkor magabiztosnak a rétor. Az sem szerencsés, ha valaki fölényes - árnyalta a képet a szakember.

Hasonló személyiségek

Németh Erzsébet a két miniszterelnök-jelöltet úgy jellemezte: hasonló személyiségekről van szó; Gyurcsány Ferenc jelei erőteljesebbek, ugyanakkor színpadiasabbak, ezért mesterkéltnek tűnnek.

A szociálpszichológus szerint ebben a helyzetben inkább Orbán Viktornak kell váltania, érdemes jobban az érzelmekre hatnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×