eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György

Szakbizottsági nem a 14. havi nyugdíjra

Nem tartotta általános vitára alkalmasnak az Országgyűlési Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága a 14. havi nyugdíjra vonatkozó, fideszes képviselők által benyújtott törvényjavaslatot.

Kóródi Mária SZDSZ-es képviselő a bizottságban azt mondta: a Fidesz politikai színjátékot folytat, mert tisztában van azzal, hogy a jelenlegi kampányidőszakban erről a javaslatról már nem hozhat döntést a parlament, mégis úgy tesz, mintha ez lehetséges volna, csak a kormánypártok akadályoznák.

A képviselő szerint, ha valóban komolyan gondolja a Fidesz a 14. havi nyugdíjat, akkor terjessze a javaslatot a megalakuló új parlament elé, amely azt érdemben vitathatja meg.

Fidesz: a jelenlegi parlament is dönthet

Harrach Péter fideszes politikus az előterjesztők képviseletében nem fogadta el ezt az érvelést, szerinte a jelenlegi parlament is dönthet a kérdésről.

Horváth János, az ellenzéki párt képviselője azt mondta: nincs olyan szabály, amely szerint jelenleg ne lehetne a 14. havi nyugdíjról a parlamentben általános vitát folytatni és erről dönteni.

Az Országgyűlés elnöke a múlt héten hívta össze a parlament rendkívüli ülését, amelyen a Fidesz kezdeményezésére az Otthonteremtés plusz programról, a 14. havi nyugdíjról és a Nomentana-ügyben kezdeményezett vizsgálóbizottságról vitázhatnak a képviselők.

Az MSZP jelezte: nem vesz részt az ülésen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×