eur:
394.34
usd:
370.5
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tovább árad a Tisza felső szakasza

A csapadékos időjárás és a hóolvadás miatt tovább áradnak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei folyószakaszok - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A Krasznán másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el, és emelkedik a Tisza, a Szamos és a Túr vízszintje is.

Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője közölte: a Tisza vízgyűjtőjén Romániában 20-25, míg Ukrajnában Kárpátalján átlagosan 40 milliméter csapadék hullott az elmúlt 24 órában.

Bodnár Gáspár azt mondta: a Tisza Tiszabecsnél az elmúlt 24 órában másfél métert áradt, és további 1-1,5 méteres vízszintnövekedést várnak a szakemberek.

A szakember kiemelte: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 700 hektárral emelkedett a belvízzel elöntött területek nagysága, ma reggel már 18.000 hektárt borított a víz.

Az Országos Vízügyi Központ műszaki ügyeletese, Magyarics András az InfoRádióban közölte: már 200 ezer hektárnál is nagyobb területet borít belvíz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×