eur:
393.28
usd:
367.37
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Szombaton dönt az SZDSZ az országos listáról

A Szabad Demokraták Szövetségének országos tanácsa szombaton dönt a párt országos listájáról - jelentette be a liberális párt ügyvivő testületének rendkívüli ülését követően a pártelnök.

Kuncze Gábor elmondta: meghatározták a listaállítás általános szempontjait. Eszerint szakítanak azzal a gyakorlattal, hogy a lista első 12 helyét automatikusan az ügyvivők foglalják el.

A pártelnök azt mondta: fontosnak tartják, hogy a lista elején, vagyis bejutó helyen új arcok is feltűnjenek.

Közben módosította korábban elfogadott fővárosi listáján az első öt helyen szereplők sorrendjét az SZDSZ budapesti választmánya.

Lakos Imre, a párt fővárosi elnöke közölte: egyetlen javaslatként a budapesti elnökség által beterjesztett Demszky Gábor, Pető Iván, Lakos Imre, Bőhm András, Béki Gabriella sorrendet fogadták el.

Januárban már nyilvánosságra került egy lista, akkor azonban az 5. helyre sorolt Gegesi Ferenc ferencvárosi polgármester bejelentette, hogy nem kíván a listán indulni, inkább egyéni jelöltként méretné meg magát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×