eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szándékosan életveszélyesen bontották a Hild-házat?

Több civil szervezet folyamatosan tiltakozik a hatodik kerületi Hild-ház bontása ellen. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke is elképzelhetőnek tartja: direkt bontották úgy az épületet, hogy az életveszélyessé váljon.

Varga Kálmán az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: bár nem tartja kizártnak, hogy úgy bontották a Hild-házat, hogy az életveszélyessé váljon, ám a bontásról biztosat csak a szakvélemények alapján lehet mondani.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke szerint állami eszközökkel kellene ösztönözni az ingatlan-fejlesztőket arra, hogy a régi épületeket ne elbontsák, hanem újítsák fel. Hangsúlyozta: az Európai Unió régi tagállamainak mindegyikében lépteznek olyan kedvezmények, amelyek az épített örökség védelmét szolgálják.

Az örökségvédelmi hivatal is kidolgozott már ilyen modelleket. Varga Kálmán úgy látja: elkerülhetetlen lesz, hogy a kormány ezek alapján kidolgozzon egy modellt, amelyben akár társasági adókedvezménnyel, akár ára-, vagy személyi jövedelemadó kedvezménnyel ösztönöznék az épületek tulajdonosait arra, hogy megóvják azokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×